مراقبتهای دوره بارداری

سلامت بارداری شما با مراجعه به پزشک متخصص و انجام معاینات لازم دوران بارداری تأمین خواهد شد.نجام آزمایشات و سونوگرافی‌های دوران بارداری برای اطمینان از داشتن یک بارداری بی‌خطر و طبیعی ضروری است. همچنین خودمراقبتی دوران بارداری مجموعه‌ای از فعالیت‌هاست که شامل توجه به علائم جسمی، تغذیۀ سالم، انجام فعالیت‌های ورزشی و رعایت نکات مرتبط با سلامت در زندگی زنان باردار است.


مراقبت دوره اول بارداری در چه زمانی است ؟

درصورتی که مادر از سلامت کافی برخوردار باشد اولین ویزیت در هفته ۶-۱۰بارداری است. و مصرف فولیک اسید باید تا پایان بارداری ادامه یابد. در اولین مراقبت بارداری مجددا یک سری آزمایش خون و ادرار درخواست میشود. و همچنین غربالگری سه ماهه اول که بین هفته های ۱۱-۱۳ باید انجام شود درخواست میگردد.
ملاقاتهای بعدی به ترتیب بین هفته های ۱۶-۲۰، ۲۴-۳۰، ۳۱-۳۴،۳-۳۷، ۳۸، ۳۹و ۴۰ می باشد.
درهربار مراقبت، علایم حیاتی، وزن، ارتفاع رحم، و تعیین سن بارداری، شنیدن صدای قلب جنین، لمس حرکات جنین و بررسی شکایات مادر ضروری است.

مراقبت دوران بارداریدر مراقبت ۱۶-۲۰هفته درخواست سونوگرافی ناهنجاریهای جنین برای هفته ۱۸بارداری درخواست میشود و در صورتی که طبق نتیجه غربالگری اول نیاز به غربالگری سه ماهه دوم باشد این آزمایش نیز برای هفته ۱۵-۱۷درخواست میگردد. در این ملاقات مولتی ویتامین و آهن نیز به داروهای مادر اضافه میگردد که تا پایان بارداری باید مصرف شوند.
درصورتی که یک مارک خاص از این داروها با شما سازگاری نداشت از قطع خودسرانه آن پرهیز کنید و با پزشک خود برای تغییر نوع دارو مشورت نمایید.
در ویزیت ۲۴-۳۰هفته ازمایشهای مربوط به ماه هفتم برای شما درخواست میشود که شامل خون و ادرار است. ازمایش مربوط به قند خون(خوردن پودر قند) در همین سری آزمایشها درخواست میشود.
در مراقبت بارداری چهارم که ۳۱-۳۴هفته است سونوگرافی بارداری برای بررسی وضعیت رشد جنین درخواست میشود.
از هفته ۳۵ به بعد توجه به تاریخ تقریبی زایمان، احتمال شروع دردهای زایمان، خارش،بتورات پوستی، تنگی نفس وحرکات جنین اهنیت بیشتری پیدا میکند. معمولا یک سونوکرافی هم نزدیک به تاریخ زایمان برای تخمین وزن جنین هنگام تولد و معاینه لگن برای بررسی وضعیت زایمان انجام میشود.
با پزشک خود در مورد نگرانیهای خود از زایمان، فواید و خطرات زایمان طبیعی و سزارین ، موارد اورژانسی احتمالی، بیمارستانی که مایل به زایمان در آن هستید به صورت شفاف صحبت کنید. این موارد به شما کمک میکند تا در فاز زایمان استرس نداشته باشید و تجربه شیرینی یه یادتان بماند

بهترین تغذیه دوران بارداری

در دروان بارداری رژیم غذایی باید سالم، متنوع و مقوی باشد و از تمام مواد غذایی به میزان لازم برخوردار باشد، برای مثال روزانه 4 تا 5 واحد لبنیات، 3 تا 5 واحد میوه مصرف شود و حتما سبزیجات، گوشت یا مرغ کاملا پخته و مواد نشاسته‌ای به میزان لازم مصرف شود.

فرم ارسال سوال جدید

پرسش و پاسخ

به مشاوره نیاز دارید ؟ با ما تماس بگیرید